Vomi Rashi, tutkiva toimittaja

 

”Keisarikunta kestää kymmenentuhatta vuotta.” Nämä sanat sanottiin selkeästi jonkinlaisen aineen tai voiman – mikä lienee - vaikutuksen alaisena, sillä huolimatta voittoisasta alusta kloonisodissa Imperiumi ei pystynyt tuomaan vakautta. Ja mitä sanovatkaan Alderianin asukkaat? Eivät varmaan mitään, sillä heidän planeettansa räjäytettiin palasiksi kun kirkasotsaiset aatteen miehet olivat antaneet ymmärtää että Imperiumin täytyy mennä.  Hololinkki, Alderanin viimeiset päivät.

Imperiumin 'hajoita ja hallitse'-politiikka ei kuitenkaan kestänyt, vaan sitä repivät monet riidat joihin kuului muunmuuassa suuramiraali Zaarinin kapina, joka kukistettiin verisesti. Imperiumin vastaus näihin oli massatuotetut yksiköt, julmat rangaistukset ja ihmeellinen tekonologiaan turvautuminen. Valtava määrä resursseja ohjattiin käsittämättömiin rakennusprojekteihin ja tuhovoimaltaan yhä suurempien aseiden kehittelyyn. Silti ongelmina pysyvät ihmisoikeudet ja julmat otteet politiikkaa vastustavia kohtaan. Palpatinen hallinto ei onnistunut luomaan ”hyvätahtoisen diktaattorin” kuvaa, vaan kääntyi myös omaa asevoimaansa vastaan puhdistaen epäluotettaviksi määriteltyjä upseereita kun Vanhan Tasavallan hiillos oli vielä lämmin. Silti Imperiumilla ei ollut vaikeuksia luoda logistisesti toimivaa järjestelmää. Tietysti on ymmärrettävä että Kauppaliiton jäänteiden kansallistaminen toi valtavasti kuljetuskapasiteettia. Nykyinen imperiumi on vaikeuksissa, sillä sen legimiteetti on jo kauan sitten mennyt. Monet nuoret miehet uskoivat vielä kymmenen vuotta sitten väitteitä X-siipien terrorismistä.

 

Toimittajamme kysyy, tarvitaanko nuorten miesten

värväämiseen edes kovinkaan paljon yritystä?

 

Miten muutokset ovat vaikuttaneet reunalla? No, ensinnäkin piraattien toiminta on lisääntynyt (+) koska Imperiumin partiointi ja hälyytysjärjestelmä piti nämä varpaillaan. Kauppa on myös vähentynyt imperiumin rakennushankkeiden loputtua. Toistaiseksi Vapaiden Planeettojen Liittoumalla ei ole ollut kiinnostusta tai resursseja kiinnittää rajaseutujen toimintaan huomiota sillä Imperiumin juuriminen pois ydinmaailmoista lienee enemmän liiton sydäntä lähellä. Eli lyheysti sanottuna, eletään reunalla – ja eletään niinkuin aina ennenkin.