Imar Oshiv, reunan kirjeenvaihtaja

Breman sektori sijaitsee keskivyön lähellä ja on poliittisesti epävakaata aluetta. Planeetta on myös epävakaa - eikä pelkästään poliittisesti. Laskeutuessamme näin tulivuoren purkautuvan ja joka puolella nousee vulkaanisia ja myrkyllisiä kaasuja ylös ilmakehään. Kaikenkaikkiaan kiva paikka lomailla siis! Avaruuskentällä näkyy jonkin verran Imperiumin läsnäoloa ja matkalla alas näin yhden Evakmar luokan paatin kiertoradalla ja iskusotilaita lähdössä johonkin kentältä. Sulonin paikalliset joukot ovat kodintuvajoukkoja joiden luotettavuus saattaa olla vähän niin ja näin. En tosin silti kyllä neuvo ketään yrittämään heidän lahjomistaan.

Sullust (koordinaatit M-17) oli yksi maailmoista jotka kavahtivat Alderaanin kohtaloa. Käytännössä planeetan poliittiset puolueet ovat edelleenkin jakautuneet väittelemään pitäisikö planeetan kuulua allianssiin vai ei? SoroSuub megakorporaatio syrjäytti kuusi vuotta sitten planeetan hallituksen ja asettui huoltaamaan imperiumin joukkoja ehdoitta – mikä on edelleen monelle Sulustaanille kipeä kohta koska noin puolet planeetan väestöstä on Sorosuubin palkkalistoilla.

Nien Numb, kapinallisliiton sankari

 

Tästä huolimatta Sullustaanien kapinaliike kävi sankarinsa Sian Tevvin johdolla vaikeaa sisällissotaa planeettansa hallinnasta onnistuen irroittamaan SoroSuubin vallan kahvasta pari vuotta sitten. Rohkeita poikia, ytimen alueella taistelleen vapaaehtoiset ansaitsivat planeetalleen paikan jopa Allianssin neuvostossa. Valitettavasti huono uutinen on että Imperiumin hallinnollisen sektorin johto on vielä alueella ja terveenä, joten kaikkien tähän suuntaan lentävien kauppaiden kannattaa varautua imperiumin ajan käytäntöihin. Ja – matka tänne ei ollut kovinkaan helppo, 'Hemmoteltu Prinsessa' tutkittiin kolmeen otteeseen matkalla ydinmaailmoista tänne. Eridaun sotaherrat pitävät Rimman kauppaväylää hallussaan ainakin Yag Dhulista asti, joten tämä Imperiumin jäänne lienee tämän kierteishaaran vahvimpia yksittäisiä voimia. Eridaun sotaherrojen laivasto lienee ainakin määrällisesti vahva. Yksi voimatekijä joka sekoittaa alueen voimatasapainoa ovat rikollissyndikaatit joista ei sen enempää tällä haavaa.

Planeetta on siis todellinen hornankattila. Eipä ihme että paikalliset näyttäisivät asuvan pinnan alla johon minäkin suunnistin nähtyäni maisemat. Varsinainen biosfääri siis sijaitsee planeetan pinnan alla tunneleissa. Kaupungit ovat maanalaisia ja hyvin näyttäviä teknisesti edistyneitä. Kerrotaanhan jopa insinöörien rakentaneen Jedien lasersapeleita täällä. Repulsiolaitteita on käytössä runsaasti joten satunnainen turisti voisi kuvitella olevansa Coruscantissa. Parturit ovat kuulemma sektorin parhaat ja havaitsin jopa useita Wookieita hoidattamassa turkkiaan paikallisissa bodyshopeissa. Kuuntelinkin paikallisia huhuja luolakaupungin kanttiinissä oppien monia mielenkiintoisia asioita, kuten esimerkiksi miten sullustanilaiset saa suuttumaan. Päästyäni selittämään tilanteeni ja näyttämään pressikorttia paikalliset lopuivat aikeistaan lynkata minut.

Sullustanilaiset ovat lyhyttä humanoidirotua, jonka takia heitä on helppo aliarvioida. Heidän ihonvärinsä on harmahtava vaihdellen pinkin sävystä vihreään. Karvoitusta ei ole juurikaan, paitsi naispuolisilla sullustaaneilla. Suuret korvat ja sysimustat silmät ovat merkkejä tarkoista aisteista. Sullustanilaiset kapinalliset suosivat kuulemma sissi-iskuja yösyklin aikana hyvän hämäränäkönsä ja kuuloaistinsa takia. Kuulemma Sullustaanit ovat myös haluttuja navigaattoreita koska eivät kuulemma eksy ikinä ja heidän nopea kielensä sullusteese- on loistava jos haluaa selittää monimutkaisen ja vaihtoehtoja pursuilevan lauserakennelman nopeasti. Kieltä opetetaan jossain määrin salakuljettajien ja palkkasoturien keskuudessa.

 

Joukko osoittautui kovin mukavaksi ja päätyi tarjoamaan minulle paikallista juotavaa, joka sai vatsani nopeasti sekaisin. Huomio itselle, älä koskaan kilpaile Sullustanilaisen kanssa juomisesta, minua hieman lyhyemmät paikalliset eivät näyttäneet olleen moksiskaan eikä heillä kuulemma ole ikinä krapulaakaan, paskiaiset. Sullustaanien sukunimet ovat nelikirjamiset ja he elävät perheyksiköissä, jotka muistuttava polygamiaa: eli yksi naispuolinen sullustaani ja useampi aviomies sekä näiden jälkeläiset. Vietin yöni yhden tälläisen ryppään luona ja heräsin siihen että nuorimmainen oksentaa osittain sulanutta banthaa päälleni. No, pahempaakin on koettu, mutta ei välttämättä haistettu.

Yksi voima oli silti suurempi imperiumia, nimittäin uskonto. Sullustanilainein uskonnonharjoitus on polyteistinen ja he hautaavat kuolleensa maan alle katakombimausoleumeihin. Imperiumi eipäili muutama vuosi sitten että niihin kätkettiin aseita ja moffi Malcomin käskystä monia mausoleumeja tuhottiin ja tutkittiin. Joukossa myös Sullustinalisten arvostamien esi-isien jäänteitä ja arvoesineitä katosi (+).

 

Sektorilla levisi kapinan aikana myös Pinacismin suuntaus, joka on neopassiivis-agressiivis-nihilistinen elämänfilosofia. Se suosi pidättäytymistä politiikasta ja tulevaisuudenodotusta. Kantavana ajatuksena olisi että galaksi repisi itsensä riekaleiksi kapinassa ja Pinacistien ei pitäisi osallistua kapinointiin vaan odottaa suurta mullistusta jonka jälkeen he valtaisivat koko galaksin. Jotenkin odotinkin tuota loppua. Moffin kiellettyä kultin se painui maan alle ja Pinacistien tiedetään edelleen varustautuvan jonkinlaista 'galaktista loppua' varten keräten valtavia asepinoja mausoleumeihinsa. Tarkemmin ajatellen Imperiumin iskusotilailla oli varmaan todella hauskaa kaivaa näitä tyyppejä esiin? (+)

 

Koska mitään loppua ei ole vielä nähtävissä keräsin itseni ja haastattelin useita Sullustaaneja heidän ajatuksistaan tulevaisuudesta? Imperiumin odotetaan lähtevän, mutta Eridaun sotaherrojen linnoitusmentaliteetti voi hidastaa siirtymistä demokratiaan.

 

Lisäksi ratkaisematon kysymys on se ovatko sotaherrat valmiita taistelemaan SoroSuubin tehdasklustereista, jotka tuottavat mineraaleja ja korkean tekniikan tuotteita heidän laivastolleen? SoroSuubin telakat tuottavat myös Allianssin himoitsemia Dauntless ja Liberator luokan sota-aluksia Imperiumin Eridaun jäämistölle (+). Odotukset ovat selkeästi siihen suuntaan että Allianssin odotetaan saapuva paikalle vapauttamaan planeetan tai hallitus pyytää Allianssia tulemaan paikalle virallisesti. Kumpaankin tilanteeseen liittyy riski Imperiumin kostotoimista.

Sulon avaruudesta nähtynä

Sullustanilla on kaksi kuuta Umnub ja Sulon. Näistä pieniempi Umnub kaivettiin mineraaleista tyhjäksi jo ennen kapinaa ja Sulon on ollut eräänlainen vilja-aitta Sullustille. Sulon on myös nähnyt taisteluita viime aikoina. Imperiumin paikallisjoukot ovat pyrkineet ajamaan Sullustin kapinallisia pois kuusta vastasissioperatioissa. Strategisesti paikka ei ole ollut ikinä tärkeä, koska paikalla on vain yksi pieni imperiumin avaruuskenttä, Akkado. Ilmeisesti Eridaun sotaherrat haluavat varmistaa rajansa ja ovat aloittaneet sen helpoimmasta kohteesta. Paikallisten mukaan Soro Suubin sivuosasto Sulon Inc. on huhujen mukaan syyllistynyt vaarallisiin biologisiin kokeisiin Barons Hedin kaupungissa joten sotaherroilla saattaa olla joitain suojeltavaa täällä.(+)

 

 

Barons Hed, Sulon