Vomi Rashi, tutkiva toimittaja

Kirdo 3 avaruudesta kuva: Arkistot

Välillä minusta tuntuu siltä että että kaikki galaksin aavikkoplaneetat on asutettu ja lauhkeammat on jätetty asuttamatta jostain virtsapäisestä syystä. Kirdo III on huomattavasti pahempi kuin Tatoiine – valkoisia hiekka aavikkoja ja yli neljäsataa kilometria tunnissa puhaltavia tuulia. Sadetta saa odotella kauan, sillä se tulee keskimäärin kolmen vuoden välein. Paimentolaiselämää elävät Kitonakit metsästävät edelleen aavikon ainoaa 'eläintä' Chooba-nimistä etanaa. Perinteinen tyyli on leikkiä sulfaro-kasvia makaamalla hiljaa paikallaan. Tämä ei kuulosta kovinkaan edistyneeltä – Kitonakit eivät juuri perusta tekniikasta, mutta ovat hyvin rauhallisia primitiivisyydestään huolimatta. Valitettavasti, tämä on tuonut monia orjanmetsästäjiä Kirdolle ja hitaita Kitonakkeja on viety orjuuteen. Planeetalla on käytössä eräänlainen hidas demokratia, mutta tekniikan puute hidastaa kommunikointia. Käytännössä ainoa tekniikka mitä olen nähnyt tähän mennessä pitää sisällään jonkinlaisia soittimia. Musiikki ja tarinat näyttäisivät olevan paimentolaisten kulttuurin näkyvimpiä osia. Muistaakseni galaksissa on muutamia suosittuja Kitonak-muusikoita jotka tekevät Jizziä tai ontechii-musiikkia. Droopy McCool ja Max Rebo tulevat ensimmäisenä mieleen.

Ryhmä Kitonakeja asuu avaruuskentän liepeillä. Paikallinen 'kevyt' hiekkamyrsky sotki hieman kuvaa. kuva: toimittaja

Kitonakit ovat hieman ihmistä lyhyempiä ja paksun ihon väri vaihtele vaaleasta pinkkiin. Iho suojaa hyvin herkkiä kohtia, paikalliset ovat lisäksi lihaksikkaita, kestäviä ja pitkäikäisiä. Heillä on myös tuplaelimiä, kuten keuhkot joiden yhteinen tilavuus on niin suuri että Kitonakit voivat olla hengittämättä tunteja.

Nämä tiedot sain kanttiinista avaruuskentältä ja ihmiseltä koska samassa ajassa paikallinen Kitonak oli ehtinyt kertoa tuulista. Tämän henkilön oikea nimi sisälsi viheltelyjä ja meni suunnilleen näin [nuotteja] nousten lopussa ultra-ääneen. Nimesin hänet siis 'Jaskaksi'. Jaskan hidas tempo raivostutti minua jo valmiiksi, joten päädyin sitten etsiytymään ihmisten seuraan. Kuulin että paikalla oli Sevarcos II:n suurlähettiläs ja pyysinkin audienssia. Sevarit asuttavat hieman samanlaista aavikkoplaneettaa ja tuottavat rohtoa galaktisille markkinoille. Rohto on kuitenkin hyvin vahvasti säädelty huumausaine ja Imperiumin jäänteillä tai Eridaun hallinnolla, kumpi sattuu olemaan paikalla, on aluksia vartioimassa maailmaa edelleen. Huhuja on pyörinyt viime vuodesta rohdonviljelyn kokeiluista Kirdolla, mutta Kitonakit eivät ole varmasti vielä edes päättäneet mitä mieltä ovat asiasta.

Esittelin itseni suurlähettiläs Zorg Rostamille. Kerrottuani edustavani Coruscantin uutisia hän veti esiin vibromiekan ja löi sen alas pysäyttäen lyönnin sentin päähän päästäni. Hän kysyi missä Imar oli, ja selitin että etsin myös häntä viimeisen kirjeen takia. Pohdittuaan hetken suurlähettiläs päätti säästää henkeni ja kertoi että Imar oli kajonnut Rostamin tyttäreen ja hänet halutaan teoistaan vastuuseen. ”#¤%&/!?½§£}\ [Pahoittelemme toimittajamme sanavalintoja toim.huom] banthan ulostekasasta syntynyt €@£{+µ=Ê>◙▓├ÿ»♠ aivokuollut ñ▼}<$\?* 01010101010101001” [protokolladroidi ylikuumeni tässä vaiheessa toim.huom]

Sovimme sitten että saisin pitää henkeni eikä minulta leikeiltäisi mitään muutakaan jos etsisin tämän toimittajan ja uskollisuuteni varmistamiseksi mukaani liittyisi tummanpuhuva henkivartija Arash ja hänen kaksitoista kaveriaan jotka näköjään ovat nukkuneet joskus vibroterien kanssa. Hyviä uutisia oli se että ryhmittymällä oli käytössään ikääntynyt Correlialainen rahtialus - lisärahtitilalla modifoitu YT-1300b ”Ahrimans Revenge”, jossa ohjaamo oli keskirungossa. Pako ei näyttänyt mahdolliselta, joten hyväksyin rät... klaanilaisten 'avun' ja annoin heidän pakata minut suljettuun ruumaan kirjoitusalustan kanssa. Kuulemma kaikille ulkopuolisille saa kertoa mitä tapahtuu jos häpäisee klaanin johtajan tyttären. Niinpä lähdimme matkaan kohti Rseik-sektoria.

'Varjoni' ja Ahrimanin ruumaa kuva: Toimittaja