Yleiskatsaus taisteluihin:

Kolmen viikon aikana Veitsinä tunnettu rotu ilmestyi Hyperanomalisen verkon takaa  Tuntemattomasta Avaruudesta asettui ensiksi Kinoneen. Tämän jälkeen Terminus ja Endor päätyivät hyökättyjen planeettajärjestelmien listaan. Endor ja Koradinin sektori muodostavat eräänlaisen toisen rintaman, jossa Veitset ovat päässeet tunkeutumaan Galaksin ulkokehälle hyperanomalisen verkon läpi. Terminuksesta tiedetään olevan yhteyksiä läntiseen galaksiin, joka on ollut pitkälti tuntematonta seutua. Veitsien nopea eteneminen tuli yllätyksenä ja siirtokunnat kaatuivat. Saijon linnakemaailma Macabre-sotureiden massiivisen maahanlaskuoperaation seurauksena. Paikalliset sektorit oli aikaisemmin tyhjennetty raskaista yksiköistä, joten Saijo-Seija-Kriz sektoreilla Imperiumin paikallislaivastoilla on ollut käyttää yli 30 vuotta vanhaa kalustoa. Vapaiden Planeettojen liitto, eli Allianssi ei ole voinut käyttää kaaosta hyväksi, sillä heidän alueensa on myös uhattuna ja liitto on hukkumassa avunpyyntöihin ulkokehän siirtokunnilta.

Tällä hetkellä:

Veitsien joukot on torjuttu Endorissa ja Koradinin sektorissa. Zuman ja Stensenin alueella Allianssin vastahyökkäykset eivät ole onnistuneet saamaan jalansijaa Veitsien alueelta Stensenin sektorin vuotassa joukkoja Keski-Kehälle. Javinin sektori on lähes tyhjä joukoista ja Krizin sektorin puolustavat joukot on tuhottu. Veitsillä on tällä hetkellä vapaa pääsy Correlian reitille!

Sektoriilaivaston vanha rsiteilijä tulessa Javinin sektorilla

Reunalla Subterrielin sektorissa Polis Massan urhea vastarinta on päättynyt. Eridaun laivasto on kerännyt Eridaun väylälle lisää raskaita yksiköitä ja pyrkii vastahyökkäyksin  hidastamaan etenemistä.

Ensimmäiset Eridaun joukot kärsivät huhujen mukaan pahoja tappioita Veitsien risteilijöiden tulessa ja Atravisin puolustukseksi lähetetyt alukset eivät kyenneet pitämään tähtijärjestelmää hallussaan ja taistelu päättyi huhujen mukaan usean raskaan herruuslaivaston piirittämiseen ja tuhoamiseen.

 

Veitsien alukset ovat tiettävästi raskaasti aseistettuja ja kokoonsa nähden ketteriä, mikä on aiheuttanut ongelmia Imperiumin raskaille tähtihävittäjille. Shumavar on ollut tärkeä kauppapaikka, joten siellä on monia Eridaun laivaston huoltotukikohtia jotka olisi pidettävä hallinnassa jos Eridaun joukot aikovat jatkaa taisteluita sektorissa. Eridaun laivaston tähänastisista tappioista ei ole luotettavia raportteja, mutta niiden uskotaan olevan äärimmäisiä.

Paikallisen sektorilaivaston vetäytyminen on päättynyt viimeiseen puolustukseen  Cegulin sektorissa. Askaj on viimeinen puolustustasa ennen Minosin väylää johon Eridaun hallinto on tuonut useita raskaita yksiköitä estämään Veitsien etenemisen omaan selustaansa.

 

Hyökkäyksiä Keski-kehällä                                                                       ISD tuhoutuu Lambdan reitillä

Veitsien aikaisemmin tällä viikolla puolustuksen läpi päässeitä nopeita yksiköitä on havaittu liikkumassa Keski-kiekolla, tällä hetkellä näiden etenemistä ei mikään voi estää ennenkuin joukkoja tuodaan  syvemmältä galaksita sulkemaan reittejä. Nämä liikkuvat joukot ovat aiheuttaneet harmia ja tuhoa valmistautumattomissa siirtokunnissa - Lambda sektoria on isketty paikallisia siirtokuntia nopeilla hyökkäyksillä.

Lisäksi Vesiplaneetta Iskalon, keski-galaksissa on myös joutunut hyökkäyksen kohteeksi. Endorista taistelleet Nagain joukot ovat Allianssin mukaan vallanneet planeetan.

Iskalonin summittainen sijainti tiedetään hyvin Trans-Nebulan mukaan - koko sektori on nimetty kyseisen  tähtisumun mukaan. Planeetta on koti jopa 17 vettä hengittävälle älylliselle rodulle, joten sieltä ovat orjakauppiaat kaapanneet orjia jo kloonisodan aikoina. Viime vuonna tapahtui murhenäytelmä Imperiumin tuhottua Pavilionin, joka oli planeetan ainoa kelluva kaupunki.

 

Uutisten saaman varmistetun tiedon mukaan Nagain joukossa on Imperiumin iskusotilaiden haarniskoihin pukeutuneita yksikköjä. Tästä huolimatta Eridaun laivaston on raporttien mukaan ottanut yhteen samojen Nagain yksikköjen kanssa Hydianin väylällä, Atravisin sektorissa. Vaikka Eridaun hallinto ei sitä myönnä, on vastapuoli ilmeisesti ollut perillä Imperiumin taktiikoista ja ollut aivan liian mukautuva. Kenties Veitsien puolelle loikanneet imperiumin sotilaat ovat pettäneet samalla koko galaksin?

Sotakirjeenvaihtajamme mukaan Nagait käyttävät Macabree-nimisiä valtavia kyborgisotilaita tukenaan ja nämä ovat osoittautuneet monessa yhteenotossa ylivoimaisiksi myös Imperiumin iskujoukkoja vastaan. Macabreet ovat ilmeisesti eri lajia, mahdollisesti myös Tuntemattomasta Avaruudesta kotoisin. Tarkempaa lajimääritelmää ei tiedetä mutta Allianssin tutkijoiden mukaan kyse on jonkinlaisesta pääjalkaisten rodusta. Macabreiden lisäksi lisää raportteja on tullut  myös muiden muukalaislajien likkeistä Terminuksen suunnalla, mutta tähän hätään meillä ei ole tämän tarkempaa tietoja.