Space Tours-ryhmämatkojen järjestäjä on saanut viime päivinä useita valituksia ja korvausvaatimuksia viimeisesta 40-henkisestä ryhmämatkasta Endoriin. Space Tours on järjestänyt vuosikymmeniä matkoja jännittäville nähtävyyksille, käyttäen viime vuosina pääasiassa Starspeeder 3000-droidialuksia, joissa on normaalia tehokkaampi hyperajo.

Ratsia Star Toursin linjalle ei päättynyt hyvin

Droidialukset ovat kuitenkin olleet onnettomuusherkkiä; 10 vuotta sitten Imperiumin tekemän ratsian yhteydessä robottialus Starspeeder 1000 käynnisti automaattilaukaisujärjestelmät ja lensi pois paikalta. Imperiumin tiedotteen mukaan mukana ollut vakooja yritti paeta aluksen mukana.

Droidipilotti                                    Tzarina, Correlian tyypin risteilijä haaksirikkoutuneena

 

 

Neljä vuotta sitten kun Tzarina-aluksen droidikapteeni päätti näyttää matkustajille 'jotain jännää' Yavinin järjestelmässä. Törmäyksessä TIE-hävittäjän kanssa aluksen hyperajo aktivoitui ja se sinkoutui harhahypyssä Dathomirin planeetalle Queliin sektorille. Ainoastaan yksi matkustajista selvisi hengissä. Vaikka tällaisestä tragediasta olisi voinut oppia, on Space Tours järjestänyt useita matkoja ja jatkanut epäpätevien droidien käyttmistä pilotteina.

 


  Droidikapteeni tyhmäilee satamassa                                                               ja on törmäämässä tämän jälkeen Endorin asteroidipilveen.

Viimeisimmän onnettomuuden tausta oli viimeaikainen Moddellin sektorin suosion kasvu. Käyttääkseen Kuolontähti-kuumetta hyväkseen firma on järjestänyt kaksi kuukautta ryhmämatkoja Endorin järjestelmään Sanctuaryn hyperavaruusväylää pitkin. Viimeisin onnettomuus tapahtui kun ryhmämatkojen tukikohdasta lähdössä droidilentäjä tyhmäili ja rikkoi avaruussataman liikennesääntöjä. Hypersiirron jälkeen alus törmäsi miltein komeettaan ja joutui tämän jälkeen keskelle imperiumin ja Vapaiden Planeettojen Liiton alusten välistä laukaustenvaihtoa. Keskellä taistelua oli outo kuumainen taisteluasema, joka tuhottiin. Järkyttyneet matkustajat väittivät alusta ”Kolmanneksi kuolontähdeksi”, joka aiheutti aikaisemista julkaisuista löytyvän paniikinomaisen viestinnän ja monta uutisankkaa.


Kuvaa hyökkäyksestä 3. kuolontähdeksi väitettyä linnaketta kohtaan.

Allianssin tiedottajan mukaan:

 

 

”Endorissa käytiin taistelu 4.3 BBY Imperiumin raskaiden joukkojen ja Allianssin avaruushävittäjien välillä. Tarkoituksena Imperiumin laivastolla oli murskata toiveet neuvotteluista Allianssin päämajassa kaikkien vapaiden planeettojen välillä. Imperiumin joukot vetäytyivät saatuaan pahoin selkäänsä; raskain yksikkö ei kuitenkaan ollut kuolontähti-tyyppiä vaan paljon pienempi saartotukikohta, jota kutsutaan myös ”Torpedo-sphereksi”. Kyseinen raskas saartotukikohta muistutti ulkonaisesti hyvin paljon Yavinissa tuhottua ensimmäistä kuolontähteä, mutta oli kooltaan kymmenen kertaa pienempi eikä sillä ollut kykyä tuhota planeettoja - tämänkaltaisen tuhovoiman Imperiumi menetti toisen kuolontähden tuhoutuessa Endorissa. Voidaan siis todeta että kohdattu alus oli jonkinlainen testityyppi tai pelotteeksi valmistettu kaksoiskappale. Sotilaskäytössä hämääminen kaksoiskappaleilla on yleistä ja tämänkaltaisella aluksella olisi ollut vähintäänkin vahva pelotevaikutus maailmoja kohtaan, jotka kenties suunnittelevat kieroituneesta Imperiumista eroamista.”