Imar Oshiv, tutkiva toimittaja

Kessel on tähtijärjestelmä klusterin reunalla, joka tunnetaan nimellä 'Kita'. Kita on mustien aukkojen klusteri, joka pysyy aivan kuin ihmeen kaupalla stabiilina. Tieteelliset tutkimukset (lähimmässä baarissa, uutisten laskuun), tuottivat muutamia teorioita kuten että kita olisi jonkun muukalaisrodun, ehkä Muinaisten, rakentama. Kidan tarkoitus on tuntematon sillä se on täysin kelvoton navigointiin - täynnä säteilyä, plasmaa ja gravitaatiovoimia. Kierroksen jälkeen minulle kerrottiin että Imperiumin vallan aikana rohdon salakuljettajat lensivät kuuluisaa 'Kesselin reittiä', oikaisten joskus lähelle mustia aukkoja. Imperiumin partioalukset eivät seuranneet salakuljettajien aluksia Kidan lähelle, mutta se olikin ainoa hyvä uutinen. Tarjottuani muutaman kierroksen ystävälliset salakuljettajat kertoivat että kapinallisten Kelmi-lentueen tuhosi imperiumin asteroidin viime vuonna. Asteroidi sijoitettiin tarinassa Kidan alueelle, mutta tämä on varmaankin liioittelua.

Planeetta Kessel on epämuotoinen planeetta jota täplittävät tehtaat ja kehittymättömillä alueilla voidaan löytää muinaisia rakennelmia ja hautoja. Paikalliset välttävät näitä paikkoja kuin Soholialaista ruttoa väittäen muinaisen Sithin tuhotun planeetalla. Kesselin pintapainovoima on 0,82 standardipainovoimaa, päivä on 26 tuntia ja yksi vuosi 322 paikallista päivää. Pinta on kivinen ja täynnä alkalijärviä. Pintapaine on pieni ja hengittämiseen vaaditaan naamari.

 

Planeettaa kutsuttiin Ximin imperiumin aikana Xo'n silmäksi. Rohdon kaivaminen aloitettiin paikalla tuolloin ja se oli arvokasta Glitterstimiä. Galaktisen imperiumin aikana Kessel tunnettiin pahamaisena pakkotyöleirinä, jonka sijainti oli Imperiumin kannalta olennainen Korpimaailmojen ja Huttien avaruuden välissä. Planeetan suurin asutus on Kessendra on kärsinyt asukaskatoa Imperiumin vetäydyttyä alueelta. Siellä on muuten yksi hyvä paikka nimeltä Nurkkakanttiini – paikan omistava Gamorreani uhkasi tunkea kirjoitusalustan poikittain [sensuroitu] jos en lisää suositusta tähän artikkeliin.

 

Kesselillä on yksi kuu jonka Imperiumi havaitsi jo varhain ontoksi ja rakennutti tukikohdan telakkoineen sen sisään.. Paikan nimi on yksinkertaisesti 'Varuskuntakuu' jota käytettiin orjien vankilana, saapumis ja lähtöasemana. Kesselin kuritushuone on monelle poliittiselle vangille kirosana. Paikassa on huhujen mukaan tapahtunut Imperiumin hajoamisen jälkeen vallanvaihdos ja monelle salakuljettajalle tuttu paikallinen virkamies Moruth Doole on nykyään varuskuntakuun de facto johtaja. Doole kuuluu rybeteihin eikä tiettävästi pidä itsään kutsuttavan pätkäksi. No, paikassa ei kannata välttämättä vierailla - Doole ylläpitää edelleenkin luotaantyöntävää orjaimperiumia ja hän ei ole saanut uusia orjia hetkeen. Järjestelmässä on useita satelliittikenttiä ja Imperiumin jälkeensä jättäneitä partioaluksia, joten yhtään turvallisempi se ei ole kuin vuosi sitten (+)

 

”Pieni Kessel” on läheinen pysähdyspaikka reitillä. Se on vehreä ja elokelpoinen planeetta, jonka pintaa peittävät sienirihmastot ja -metsät. Imperiumille planeetalla ei ollut juurikaan merkitystä joten sen asukkaat ovat saaneet olla melkoisen rauhassa (+)

 

Noniin, eiköhän tämä riitä tällä erää. Huomenna liftaan kyydin kauppalaivalla toiseen paikkaan reunalla ja ennen sitä pitää ehtiä juopotella.

 

[[Päätoimittajan lisäys: Edellnen matkakertomus sisältää seuraavat virheet; ensinnäkin galaktinen uutistoimisto ei maksa useaa kierrosta koko baarille, toiseksi toimittajamme eivät liftaa (elleivät heidän matkarahansa ole menneet katteettomien laskujen maksamiseen tai ne ole muulla tavalla hävitty Sabacc-pelissä), lisäksi toimittajamme eivät mainosta paikkoja, eivätkä kiertele ympäri reunaa vain voidakseen juopotella hämärissä paikoissa. Vomi Rashi]]

 

Mainos