Viime viikkoina piraatit ovat hyökkäilleet Corva Yag – Ma'ar Shaddam reitillä kuljetusten kimppuun. Chortese-kauppiaat ovat hukuttaneet lakimiehet korvausvaatimuksiin ja vaatineet Rseik-turvallisuusyhtiöltä lisää suojelua. Nalrith-kaappareita on syytetty suuremmalta osin Nalrithien ekspansioalueella tapahtuneista iskuista.

Iedan järjestelmässä joutui kolmen BFF-2 aluksen saattue hyökkäyksen kohteeksi. Kaksi aseistettua rahtialusta, Berloz ja YT-1300 hyökkäsivät ampuen konkussio-ohjuksia rahtialuksiin. Taistelun pysäytti paikalle saapunut Imperiumin risteilijä. Imperiumin laivasto julkisti tiedonannon jossa se kertoi laivaston keskeyttäneen piraattien toiminnan ja tuhonneen kaivosasemaan perustetun kaapparien tukikohdan tähtijärjestelmässä NE2706 joka sijaitsee Iedasta sivupolkua 6 tunnin matkan päässä Doppoon päin. Tukikohdasta löydettiin viitteitä Chortose-kaapparien toiminnasta, mikä on herättänyt syyttelyä sekä Nalrithien puolelta että vastalauseita Chortese-aatelin syyttäessä vastapuolta lavastuksesta.

Imperiumin laivaston mukaan näyttää selvältä että kaappareilla oli käytössään aseistettuja rahtialuksia ja jopa Y-siipihävittäjiä. Kuuliaisilta kansalaisilta odotetaan vinkkejä vastaavien kaapparikeskittymien varalta.