Imar Oshiv, kirjeenvaihtaja

 

Taroonin tähtijärjestelmässä alkoivat yhteydet olla vähissä. Sain sitten päähäni mennä haastelemaan juttua Imperiumin laskeutumisaluksen lentäjän kanssa. Esittäydyin uutisten vanhalla nimellä ja kysyin sopiiko jututtaa. Kaverin nimi oli luutnantti Sebek Troi ja mies oli kotoisin Dantooinelta. Vapaaehtoinen, totta kai. Hän kyseli mitä kautta olin tullut ja kerroin liftanneeni vapaakauppiaan mukana Svivrenistä. Koska meillä meni niin hyvin kyselin määräpäästä johon Sebek vastasi auliisti että hänen kuljetusaluksensa olisi suunnistamassa Ma'ar Shaddamiin seuraavaksi. Kysyin sitten kasuaalisti että löytyisikö lainkuulaiselle Imperiumin asukkaalle kyyti, minulla on keisarin kuva vielä seinällä (en valehdellut, se on siinä tikkataulun päällä). Mies tuli hämilleen, koska kukaan ei ollut aikaisemmin liftannut kyytiä imperiumin joukoilta! Hän sanoi että asia pitää tarkistaa esimieheltä ja hän palasikin hetken kuluttua ja sanoi että koska alus on viemässä vain lääketarvikkeita pakolaisille, pääsisin mukaan. En kuitenkaan saisi kysellä tehtävästä tai seuraavasta määränpäästä.

Imperiumin joukkoen täyttökuvaa (päätoimittaja) ja Spacetrooper

Niinpä pääsin joukkojenkuljetusaluksen kyytiin ja totesin että kyllähän siellä lääkekontteja näytti olevan. Mukana oli vain nelisenkymmentä sotilasta ja yksi rynnäkkösukkula. Sotilaat olivat iloisesti yllättyneitä mukana olostani – ajattelivat varmaan propagandatoimittajaksi. Ihmettelin miesten varusteita jotka olivat melkoisen tavallisuudesta poikkeavia ja sitten muistin että hermeettisesti suljetut puvut ja Gamma-luokan rynnäkkösukkula ovat spacetroopereiden tunnusmerkki. Lukijalle tiedoksi Avaruusmerijalkaväki on Imperiumin iskujoukkojen koulutetuin ja lojaalein osa, eli osasto oli menossa jonnekin. Miehet kertoivat kohteliaasti joitain päivänvaloa kestäviä juttuja, kuten jonkun kauppa-aluksen valtaamisen Sullustissa, harmittelivat kun päästivät 1 BBY kapinallisaluksen karkuun Duron järjestelmässä - kapinalliset olivat kuulemma varastaneet polttoainekennoja. Viimeksi vuosi sitten joukkue oli yrittänyt kaapata takaisin kaapparialuksia Bon'nyuw-Luq sektorilla. No miehet vetivät vesiperän mutta joutuivat viettämään pitkiä aikoja rynnäkkösukkulassa josta olikin monia 'hauskoja' tarinoita miten toinen oli nukkunut pää toisen takapuolen päällä. Näillä ei tietenkään ollut mitään uutisarvoa. Täytyy myöntää että minua ei moinen armeijaelämä kiinnostanut varsinkin jos se tarkoittaa nukkumista pienessä kopissa neljänkymmenen muun kanssa! Sitäpaitsi miehet myönsivät että toisin kuin värväysjulisteissa, ei täällä naisia ole!

Toimittajan lähettämä kuva

No niin, pääsin tämän hupaisen retken jälkeen Ma'ar Shaddamin planeetalle joka tunnetaan ahjoistaan ja erinomaisen laatuisesta metallista. Ainakin metallimiehiä oli paljon LE-VO turvallisuusdroidien täyttäessä avaruuskentän joka kulman. Minua puolitoista metriä korkeammat droonit herättävät kyllä siinä määrin kunnioitusta että minua ei ainakaan kiinnostanut leikkiä vetäväni aseen esiin tullissa - sillä olin huiputtanut tullivirkailijota Coruscantissa ja sitten tehnyt jutun poliisiväkivallasta. No, toisella kerralla lisää tuosta.

Hololinkki, Imperiumin propagandaa 0ABY