Maisemakuva Komton I ikivanhoista raunioista jotka edeltävät jopa Rseikharhl-lajin avaruusmatkoja.

 

Luulitte varmaan että kuolin janoon aavikolla ja sitten Sevarit söivät ruumiini tai jotain vastaavaa? Pilotti oli onnekseni paikallistanut hätämajakan ja se ei ollut turhan kaukana, tai olisi ollut ainakin osalle, ellei paikasta itsestään olisi lähtetetty partiota luoksemme. Kävi ilmi että kapteeni oli tietänyt Komton 1. olevan Anglaisin 'vapaa-asema' mikä tarkoittaa peruskielellä salakuljetustukikohtaa joka ei löydy monista kertoista. Sevareilla oli siellä entisiä tuttuja ja joitain heidän tuttujaan oli päätynyt planeetalle piilottelemaan Imperiumin laivaston aluksilta. Paikan omistaja sloogarikauppias Sslassh näytti tuntevan Sevarit ja keskusteli pitkään kapteenin kanssa. Epäilen kovasti että miehet olivat välittäneet erästä laitonta nautinto-ainetta. No, kuitenkin paikalla oli jonkin verran nyrkkipajaa muistuttavaa tilaa joten Ahrimans Revenge raahattiin paikalle ja droidit sekä konemestari pääsivät töihinsä.

Sevarit tervehtimässä toisiaan

 

Haastattelin pienen tukikohdan pienessä messissä Chortese ja Nalirth-vapaakauppiasta joilla oli jonkinlainen kiista menossa. He kertoivat että Cortese ja Nalritien välillä on jännitteitä. Ilmeisesti Chortese 'Kabook on rikkonut Sloraghia käyttämällä Nniaggaa Narlathan piffaassa' tai sitten Chorteset ovat pissanneet toisten muroihin. Cortosien alukset palkkaavat suojelijoita Narlathan expansio-alueella, koska niitä kohtaan voidaan hyökätä ilman minkäänlaisia estoja. Jokainen isku kuulemma myös maksetaan takaisin, joten voidaan puhua eräänlaisesta kauppiaiden sodasta. Kyselin kuuluuko Anglais myös toiminta-alueeseen. Kuulemma ei koska molemmat kunnioittavat Sslasshia eivät he tuo rotujensa välisiä kunnia-asioita tänne. Kaikki kuljetukset ovat kuitenkin vapaata riistaa kunniataistelua varten syvällä avaruudessa, mihin Rseik-firman valvonta ei ulotu.

 

Chortese-kauppias kertoo yhteenotoista.

 

Kirjasin huhut ylös, mitään varmuutta näistä tiedoista ei ole mutta tähän sektoriin suuntaavien kannattaa tarkkailla Chortese ja Nalrith lasteja. Palkkasotureilla lienee kissanpäivät. Chorteset ovat kuulemma palkanneet entisen kapinaliiton kaapparialuksen hoitamaan likaisia töitä.