Vomi Rashi, tutkiva toimittaja

Hätäneuvottelu soturien välillä

Komton III lähdettyämme Sevarit halusivat etsiä tuttuja kauppa-aluksia jotka olivat piiloutuneet imperiumin aluksilta planetoideille ja muihin sellaisiin paikkoihin. Jokin kertoi minulle että nämä ovat luultavasti salakuljettajien suosimia paikkoja. Lentävät kivet ja irtonaan leijailevat alkuaineet häiritsevät jopa tähtihävittäjien sensoreita. Ahrimans Revenge oli kiertämässä jotain hieman isompaa kiveä kun kuulin korkeataajuiksisen painehälyytyksen menevän päälle ja ovien sulkeutuvan automaattisesti. Tämän jälkeen kapteeni ilmoitti että tekisimme pakkolaskun. Muutama töyssy ja alus istui planetoidin pinnalla. Droidi tuli tarkistamaan minua ja piipitti jotain mitä en ymmärtänyt. Tämän jälkeen kun menin katsomaan olivat muut jo ehtineet kokoontua pääosastossa. Ilmeisesti murto-osan valonnopeudesta etenevä mikrometeori oli lävistänyt rungon, suojen ollessa keskitetty suojaamaan etuosaa, ja vaurioittanut yllättävästi aluksen keskellä olevaa energiaydintä. Hyperajo oli myös poissa toiminnasta, mutta se oli kytketty tuottamaan varavoimaa. Ongelma vain oli että aluksesta vuoti paljon happea, vetyä ja muita kaasuja ulos ennen kuin droidit ehtivät paikata pahimmat aukot. Osan sotureista katseet kääntyivät minuut kun puhe kääntyi hapen vähyyteen ja tunsin oloni yhtäkkiä hieman ylimääräiseksi. Kapteeni korotti ääntään ja kertoi että kenttä jolla Ahrimans Revenge lepäsi koostui jäisestä moskasta. Jään ja typen yhdistelmä ei houkuttanut minua, mutta kapteeni kertoi että alus saisi tankattua siitä osan menovettään. Valitettavasti aurinko nousisi hyvin pian joten kahden soturin olisi mentävä kiireesti ulos leikkaamaan jäätä ruumaan. Auringon noustua jään ja muiden nesteiden moska alkaisi kiehua, joten tasanko tulisi nopeasti kelvottomaksi oleskella. Ahrimans Revenge nousisi varavoimallaan ja yrittäisi päästä lähimmälle planeetalle.

 

Jorg avaruuspuvussa

 

Jorg meni ulos Dinnin kanssa ja miehet alkoivat kaivaa jäätä. Näin monitoreista kuinka myrskyinen rintama alkoi lähestyä, planetoidin toiselta puolelta alkoi kohoilla höyryä, olimme asteroidikenttään juuttuneen komeetan pinnalla! Lopulta kaksi rohkeaa miestä tulivat sisään ja sain napattua kuvan komeetan kiehumisesta kun Ahrimans revenge nousi moottorit yskähdellen.

Kiehuva planetoidi

 

Lähin planeetta oli Komton I – tylsä aavikko, mutta jonka ilmakehässä oli happea (vähän liikaakin joten naamarit olivat tarpeen). Ahrimans Revenge tipahti planeetalle ja jalkauduimme suojapuvuissa ihmettelemään aavikkoa ja sitä mistä löytäisimme avun?

 

Ahrimans Revenge Komton I:n pinnalla.