Galaktinen toimittaja Hisi Voram

 

Iskujoukkojen partio vaihtamassa valvontavastuuta paikallisviranomaisille

 

Olemme saaneet sektori 242 uutisilta tiedon, jonka mukaan Imperiumin laivaston siirtyminen puolustuskannalle on saattanut jättää monia imperiumin varikkoja ja tukikohtia vaille vartiota. Haastateltavat kertovat myös että monilla sektoreilla paikalliset johtajat ovat määränneet oma-aloitteisesti puolustuksen vahvistamisen päämaailmoissa – tämä on keskittänyt lähes kaikki Vapaiden planeettojen liiton joukkojen etsimisyritykset ja vetänyt sektorin laidoilta laivastot

suojelemaan esikuntia. Vetäytyminen on joillain sektoreilla raportoitu olevan lähes paniikinomaisen hätäistä ja vaikka tukikohtia tiedetään tuhotun määrä on minimaalinen joukkojen tarvitsemiin huolto- ja varuskuntatukikohtiin verrattuna. Syytä tähän voi arvailla, mutta asiantuntijamme ovat sitä mieltä että riittäviä käskyjä ei ole annettu komentoketjua pitkin, sillä kukaan Imperiumin hallinnosta ei halua myöntää että sen ote galaksista on kirvonnut.

Joistain Reunan sektoreilta ovat lähes kaikki yleisjoukot kutsuttu pois ja tämä on jättänyt näiden hallinnan vain sekalaisten paikallisjoukkojen, armeijan ja satunnaisten partioiden varaan. Tämä on luonut tilanteen jossa Imperiumin joukkojen varustusta kirjaimellisesti lojuu varastoissa. Muutamat raportit kertovat myös edistyneen tekniikan varkauksista ja etäisten tukikohtien ottamista 'uuteen käyttöön'. Tämä tietysti tarkoittaa lisää aseita rikollisten ja piraattien käyttöön, sekä tarvetta tarkistusmatkoihin – Imperiumin täytyy lähettää osastoja tuhoamaan aikaisemmin hylätyt tukikohtansa, ja tämä voi johtaa paikallisten kannalta vaarallisiin yhteenottoihin.

 

"Raadon ympärillä kuhiseen kärpäsiä" -tuntematon runoilija.