Imar Oshiv, reunan kirjeenvaihtaja

Toimittajan reitti tähän mennessä

 

Saavuttuani roska-aluksen kyydissä Svivrenille (ja lukijoille tiedoksi että en ollut ruumassa jäniksenä). Roska-alus poikkesi Tamarin sektorin kautta Kirdo III:a, joka on aavikkomaailma. Tuolla retkellä saattui yksi nolo tilanne josta ei tällä erää sen enempää.

Jouduin miltein ongelmiin kuvan ottamisesta.

Planeetta on teollistunut ja kehittynyt. Svivreniä pidettiinkin neutraalina maana sisällissodan aikana kapinoinnin keskittyessä pohjoisosaan. Planeetta on melkoisen vuoristoinen. Kauppaille paikka tarkoittaa tärkeää yhteysväylää eri maailmoihin Reunalla. Planeetan asukit Svivrenit tunnetaan koko galaksin laajuudlta itsepäisyydestään, sillä oli oma edustaja Senaatissa joka ei antanut sanella itselleen ehtoja. Monet voivat muistaa Senaatin virallisista lähetyksistä hyvin lyhen karvaisen ja lihaksikkaan Svivreni-edustajan.

Svivreni mies

Svivrenit ovat hevosmorfeja, heidän pituutensa rajoittuu yleensä alle metriin, mutta kädet ovat pitkät joten kaikkia Imperiumin standardityökaluja on käytössä. Svivrenit kasvavat kuten ihmisetkin, mutta ovat pitkä-ikäisempiä. Karvoitusta pidetään älykkyyden ja muiden hyveinen osoituksena, joten Sullustaanien hårologeilla on työtä.

 

Erikosituminen kansalla on nimenomaan kaivostoimintaan ja geologiaan. Monet yritykset ovatkin palkanneet päteviä Svivrenejä valvomaan kaivosoperaatioita muualla kierteishaaran alueella. Puhutaan siis siitä että Svivrenit 'haistavat' mineraalien arvon. Yhteiskunnaltaan Svivrenit ovat melkoisen tiukkoja ja planeetalla asuvat siirtolaiset (ihmiset ja sullustaanit) ovat tottuneet tähän. Rikollisuus on minimissään, luultavasti sen takia että kuolemantuomio napsahtaa hyvin helposti mistä tahansa rikoksesta. Aseiden kantaminen on ehdottomasti kielletty muilta paitsi turvallisuusjoukoilta. Tämä pedanttisuus on pitänyt myös Imperiumin varpaillaan.

 

Svivrenit ovat pyrkineet pysymään erossa 'poliittisista kriiseistä' niinkuin he motellissa halusivat asian ilmaista. Tunnettua on että planeetalla on myös oma itsenäisyysliikkeensä ja Allianssin henkilöstössä palvelee myös Svivrenejä. Kapinalliset ovat yksi liike jota siedetään planeetalla samalla tavalla kuin imperiumin joukkoja ja lähisektoreiden järjestäytynyttä rikollisuutta – Svivrenit eivät pidä kenestäkään joka rikkoo heidän rauhaansa.

Kaksi kuukautta sitten tapahtui jonkinlainen pieni tulitaistelu kapinallisten ja Imperiumin iskujoukkojen välillä. No, virallinen lausunto on se että rikolliskartelli nimeltään 'Musta tähtisumu' olisi kokoontunut planeetan pohjoisosassa ja Imperiumin joukot olisivat kenraali Tounon käskystä kuokkineet paikalle. Tulitaistelu johti monen sivullisen kuolemaan ja on huonontanut suhteita Svivrenin hallituksen ja Imperiumin joukkojen välillä. Viimeisinä viikkoina huhut kertovat että joukkoja on vain vedetty pois ja kuljetusalusten määränpäänä on ollut Eridau.

Tilaa Tilaa Tilaa Tilaa Tilaa Tilaa Tilaa!!!!!!!!!!