Vomi Rashi, tutkiva toimittaja

 

Termi 'Kuuma kausi' saa Sullustin pääplaneetalla aina välillä aivan uudet merkitykset.

Päätoimittajan mielestä tarvitsin kenttäkokemusta joten sain Imperiumin kauppakomppanian aluksella 'Abu Shahrain' kyydin Sullustiin ja minut jätettiin siellä ihmettelemään miten päästä eteenpäin. Sahrainin kapteeni Kogg on Toydarialainen lepakko, anteeksi - lintuantromorphi. Ukko ei tuntunut kovinkaan luotettavalta – kuka nyt luottaa sellaiseen joka pilotoi BFF-1 konttialusta ja juo jumaa samalla. Olinkin kiitollinen ettei hän ottanut minua pidemmälle, sillä oli suuntaamassa Eridaun suuntaan ja luvat eivät antaneet myöten pitää ylimäääräisiä matkustajia mukana.

Sullustissa huomasin ilokseni että matkahotellissa minua odotti kasa laskuja jotka toimittaja oli 'unohtanut' maksaa. Maksettuani nurisematta paikalliset olivat huomattavasti ystävällisempiä ja kertoivat kuinka paljon toimittaja oli sabacc-pelissä hävinnyt. Mies oli kuulemma kärkkynyt kyytiä ja saanutkin ruoska-aluksella kyydin Omwatin planeetalle Garisin naapuri sektoriin. Itse jouduin tyytymään hypersukkulaan, jonka jouduin maksamaan etukäteen.

Epäilen että toimittajamme on kuluttanut matkarahansa erilaisissa Sabacc-peliluolissa.

Sektori on melkoisen syrjässä kaikesta, eikä paikallisilla ole mahdollisuuksia valmistaa hyperkelpoisia aluksia. Imperiumi oli jättänyt joitakin tukikohtia ja jopa Torpedotähden kaltaisen taisteluaseman kiertoradalle vetäytyessään, mutta näitä en päässyt katsomaan vaan minut jätettiin viher-keltaisen planeetan suurimmalle avaruuskentälle, joka ei ole paljon. Omwat ei ole kovinkaan tunnettu paikka ja olen hieman ihmeissäni siitä ettei planeettaa ole juuri mainittu missään virallisessa lähteessä, myöskin toimittajan jättäminen sen pois matkakertomuksestaan on outo?

 

Olin kuullut sini-ihoisista Owateista Coruscantissa. Vaeltava – tai kaapattu - parvi oli asettunut kauan ennen kloonisotaan Coruscantin slummeihin ennen kotipalaneetan uudelleenlöytämistä sukupolvi sitten. Boff Finnin messi on 302. sektorilla pohjalla, ja sieltä saa ihan hyviä nuudeleita.

Omwateja vehreällä planeetallaan.

 

Omwatit tunnetaan älykkyydestään joten Imperiumi on käyttänyt näitä hyväksi aikaisemmin. Kansan paras tuntomerkki on sinisen ihon lisäksi höyhenet hiusten tilalla ja he ovat hoikkia, usein perusihmistä pidempiä. Eliniältään he ovat hieman ihmisiä lyhytikäisempiä. Omwaitit tunnetaan älykkyydestään joten Imperiumi on käyttänyt näitä hyväksi aikaisemmin erilaisissa tieteellisissä projekteissa. Puhuessaan peruskieltä he painottavat kirjaimia ja äänenpainoillaan ilmaisevat tunnetilojaan – itse en ole lingvistikko joten suurin osa vihjeistä meni varmasti ohi. Paikallisten ääntämistavasta on myös suoraa seurausta tämänkertaisen artikkelin otsikko.

Paikallisista sain sen käsityksen että nämä ovat vähän naivistisia ja valitettavasti myös Imperiumin hyväksikäyttämiä. Moffi Tarkin oli kuulemma määräillyt ja kaapannut älykkäimpiä Omwatteja testeihin. Osa lapsista on kuulemma vieläkin kadoksissa. Toimittajamme oli saanut tietoja Tarkinin labrasta jossain Rseik sektorilla päin ja luvannut etsiä sitä omin päin - kenellekään ilmoittamatta. Jepjep. Suurta velkaa ei toimittaja sentään täällä ollut onnistunut tekemään, kiitos paikallisten vieraanvaraisuuden, mutta tämä jätti minut myös pieneen ongelmaan – miten päästä seuraavaan etappiin? Paikallisilla ei ollut hyperajoon kykeneviä aluksia, ja vapaakauppiaita ei usein planeetalla käy!