Aikaisemmin Hydianin väylälle päässeet muukalaiset ovat tunkeutuneet Allianssin alueelle, pääplaneetalle Endoriin. Alueelta pois hätistetty siviililiikenne kertoi raskaista aluksista ryhmittymässä puolustustusmuodostelmaan. Standarditunteja myöhemmin saimme tiedon taistelutoiminnasta paikan päällä. Myös viimeisen Endorin jättäneen vapaakauppiaan kertoman mukaan meillä on vahvistamaton tieto muukalaisten maajoukoista Endorissa. Jonkinlaisia käveleviä kehorunkoja oli tiputettu Allianssin päämajaan ja avaruussota näytti menevän huonosti Allianssin kannalta.

 

Interverkossa kiertää sitkeä huhu jonka mukaan Nagai-rotu- myös Wookieiden 'veitsiksi' kutsuma- olisi hyökkäyksen takana. Nämä keski-galaksissa toimineita barbaareita on pidetty aikaisemmin islolationistisinä piraatteina, mutta ilmeisesti tämä on vähintäänkin liioittelua. Vaikka keisarikunta on pyytänyt lainkuuliaisia kansalaisia ilmoittamaan muukalaisten liikkeet, on Coruscantin hallinto antanut lausunnon joka mukaan yhteenotot ovat Allianssin ja muukalaisten välinen kiista eivätkä kosketa Keisarikuntaa.

 

Tästä huolimatta Nagait ovat vallanneet jopa Saijon linnakemaailman, Saijon sektorissa. Imperiumi vetäytyi kaikilla yksiköillään pois menetettyään planeetan hallinnan Nagaille. Eridaun erillishallitus on lähettämässä raskaita yksiköitä eteen, mutta kaikissa muissa suunnissa sektorilaivasto on joko vetäytymässä tai kärsinyt vakavia tappioita. Koda Station ja Virgilia ovat myös Tuntemattoman avaruuden reunalla joutuneet sotatoimien kohteeksi.