Galaktinen toimittaja Hisi Voram

Swoop hallien läheinen alue on masentavaa nähtävää

Corva Yagissa on toivuttu hitaasti terroristi-iskusta. Viranomaiset tiedottavat että ovat todennäköisesti löytäneet lämpöräjähteen asettajan. Aikaisemmin tapahtuneessa välikohtauksessa swoop-varkautta peiteltiin pommilla, joka aiheutti kahden Le-Vo valvontayksikön tuhoutumisen.

Taustalla varkaudessa epäillään olevan mustasukkaisuus swoop kilpailun voittanutta kohtaan. Epäilty ”Palkkasoturina” tunnettu mies järjesti tulitaistelun paikallisessa baarissa ja kuoli sairaalassa elvytyksen epäonnistuttua. Silminnäköijöiden mukaan hän yritti ampua blasterillaan swoop-kisan voittajaa John Smithia tämän kehotettua koko baaria ”katsomaan luuseria.” Emme saaneet John Smithiä kiinni haastattelua varten virkavallan vapautettua hänet odottamaan oikeudenkäyntiä. Ammuskelu humalassa ei kuitenkaan ole minkään pätevä selitys tapahtuneesta, joten tässä puhutaan hätävarjelun liitoittelusta. Imperiumin mukaan kyse oli kapinallisten terrori-iskusta - tähän väitteeseen voi suhtautua kriittisesti.

Le-Voja taolla

 

Corva Yagin turvallisuus on huolestuttanut monia riippumattomia toimituksia. Juuri saadun tiedon mukaan nk. ”Pimeän puolen kirkon” munkkiryhmän jäsen löydettiin teollisuusalueen roskiksesta kuolleena. Poliisin mukaan häntä oli ammuttu päähän blasterilla joka oli poliisin tietokannan mukaan rekisteröity Nalrithi-kapinallinen Lien Vywerille. Tunnettu Vapaiden Planeettojen Liiton puolesta puhunut Vywer on julkaissut omakustanteisena Totuus-lehteä, jossa puhutaan Imperiumin toimista muualla galaksissa. Villein väite on myös se että Imperiumi olisi levittäynyt bioaseita Rseik-sektorille. Miestä etsitään Corva Yagissa murhasta ja kaikki lähtevät alukset on tarkistettu hänen pakonsa estämiseksi.

Pimeän puolen kirkon munkkien ryhmän johtaja Gorm kertoi aikaisemmin ihmeestä joka tulisi koskettamaan Corva Yagia. Samana päivänä kuin munkki katosi tapahtui paikallisessa tähdessä, Heliostressä, silminnähden suuria muutoksia. Tapahtunut CME, eli koronan massan sinkoutuminen avaruuteen ylitti kaikki odotukset ja arviot, mutta rontgensäteilyn määrä jäi pienemmäksi kuin mitä olisi voinut odottaa. Liikennettä kehoitetaan kuitenkin suojaamaan alusten ulkopuoliset laitteet hiukkasilta jotka saapuvat kolmen päivän päästä Yagin lähiavaruuteen. Planeetan magneettikenttä suojelee elämänmuotoja pinnalla. Olen raportoinut vastaavasta tapahtumasta jo aikaisemminkin ja raportoin jatkossa jos uusia tietoja ilmenee.

Gorm Corva Yagin laitamilla

Pimeän puolen kirkon munkit korostivat uskollisuutta Keisarikunnalle ja kertoivat että Palpatine tulee takaisin ja palkitsee hänelle uskolliset. Koska? Sitä ei tiedetä mutta veljeskunta kertoo saavansa salaisia viestejä tältä. Keisari ei tarvitse palvontaa vaan uskollisia alaisia. Voimannäytön takia veljeskunnan kannatus on kolminkertaistunut ja kauppahuoneelle on perustettu Chortese-kauppakomppanian liikkeen yhteyteen Palpatinen pyhäkkö. Aateliskauppiaat Delza ja Gunn Ival ylläpitävät pyhäkköä kaikille keisarikunnan uskollisille. Hyvin epäilyttävää.

 

LopuksI:

Itse toimittajana voin kertoa että olen taas palannu kartalle matkalta syvään avaruuteen, onnistuin karistamaan Sevarcos-mafian hetkeksi perästäni. Aikaisempaa Galaktisten uutisten toimittajaa en ole löytänyt, hänen aluksensa nähtiin vaurioituneen Nalrith-kaapparien tulituksessa ja tehneen välilaskun Vanariaan mutta siihen jäljet loppuivatkin sitten. Yksi teoria on vanhojen Rseik-siirtoporttien tutkiminen ja sellaiseen imeytyminen, mutta tätä en halua uskoa sillä niin tyhmä toverini ei olisi tehnyt edes kolmen promillen humalassa (tai no...). Toivonkin Galaktisilta uutisilta lisärahoitusta ja aluksen lähettämiseen hakemaan minut täältä pois.