Sloogaripilotteja kloonisodan aikaan

 

Sloogarien avaruus käsittää Rseik-sektorin Sloogarien vapaan avaruuden, joka on autonominen osa tämän avaruuden kolkkaa. Alue vastaa Imperiumille asioistaan ja Rseikyhtiö on osallinen alueen turvallisuudesta. 'Turvallisuus' on eräänlainen termi, Sloogarit kun eivät ole säännöistä ja määräyksistä niin tarkkoja kuin Rseikhahrlit (jotka lähinnä palvovat niitä). Itseasiassa alueella tietynlainen huijaaminen on Sloogarien kulttuurin kuuluva piirre. Silti, alueella väkivaltarikokset ovat harvinaisia joten turismia on yksi alueen peruspylväistä.

 

 

Sloogarit ovat etanamorpheja, jotka liikkuvat liukumalla maata pitkin. Eturaajoja käytetään erilaisten teknisten apuvälineiden käyttöön. Sloogarien ruokaa ei turistin kannata maistaa, se on todennäköisesti pilaantunutta mutta he pitävät ruoastaan joka on päiväyksiltään vanhaa. Sloogeilla on hyvä kestokyky tauteja vastaan, poikkeuksena loiseliöt johoin käytetään loislääkkeitä. Pahimmat taudit voivat laukaista lain vanhan horrosreaktion.

 

Sloogarit tunnetaan sosiaalisina olentoina joille kelpaa myös muunroituisten seura. Sloogarien kulttuuri perustuu oraaliseen traditioon, historiankirjojen kirjoittajia nämä olennot eivät ole ikinä olleet, mutta pitävät tarinoista ja niiden kertomisestä. Eräänlainen rehentely on myös tarinoille ominaista. Tästä pääsemmenkin seuraavaan asiaan, kaikki sanottu ei välttämättä ole totta.

 

Valehtelua ei pidetä vakavana asiana, ellei kyseessä ole tarkoitus vahingoittaa toista. Myös taidokkaat valheet herättävät jopa ihailua. On siis täysin oikein huijata naapurilta, jos se onnistuu. Kiinnijääminen kuulemma kuuluu asiaan, eli omista valheista on tarkoitu jäädä kiinni, jotta niistä voisi kertoa tarinan.

 

Sloogareiden asumukset eivät keskity massiivisiksi kaupungeiksi vaan kaupungit ovat pieniä ja niitä on paljon. Sloogareiden politiikka lähtee talosta jonka edustaja on paikallisnaapuruston kokouksessa, joiden edustaja on kaupunginosan valtuustossa, josta on edustaja kaupunginhallituksesta, jonka edustaja on seutukunnallisessa elimessä, joka puolestaan osavaltio tai planeetan edustajistossa.. jne... Suurin osa sloogareista on jossain yhdistyksessä edustajana, ja jos ei ole hän voi keksiä sellaisen.

 

Sloogareiden hallinto on siis edustajapohjainen demokratia jossa puheiden perusteella ratkaistaan asiat. Tämä ei tarkoita sitä etteikö Sloogareiden mahtimiehillä olisi valtaa, heidän sanansa vain ei paina aivan saman verran kuin muissa roduissa. Paikallinen päätäntävalta on hyvin suuri ja kuulin jutun, siis sellaisen mitä pidän enimmäkseen totena, että naapurustossa olisi voitu sopia lainvalvontadroidien aikataulut ja reitit jotta nämä eivät piippauksillaan häiritsisi vanhuksia. Ja mielenkiintoisinta sloog-systeemissä on se että ylempi taso todellakin tottelee alempien tasojen päätöksiä.


Alemman tason päätöksiä ovat myös olleet sallia tietynlaista rikollista toimintaa, ja tämä hiertää pitkälti Rseikharhrl-turvallisuusyhtiön ja sloogarien värejä. Sloogarien mafiasta on puhuttu paljon ja jonkin verran jopa holoissa käsitelty, totuus taitaa olla huomattavasti värittömämpi kuin villit tarinat. Kyllä sloogarit varmaan kertovat että jokainen mafianjäsen kantaa takkinsa alla blasterkarbiinia, mutta toisaalta sloogarit eivät käytä humanoidien takkeja vaan mielummin varustevöitä joten tämä lienee pitkälti satua.

  

Valko- tai sinikaulusmafia, kumpaa halutaan ajatella, kuitenkin kontrolloi montaa osa-aluetta elämässä kuten lääkkeiden kauppaa. Tämä on saanut lääkkeiden hinnat nousemaan pilviin sillä parin viime vuoden kuluessa on sektorilla ollut räjähdysmäinen infektiotautien lisääntyminen yli 20+%. Sloogarien immuniteetti on kärsinyt siinä määrin että joitain vanhuksia ja nuoria toukkia on kuollut tavanomaisiin loistauteihin. Sloogari-siirtolaiset Tarabba-sektorin puolella eivät ole kärsinyt taudeista läheskään yhtä pahoin, ilmeisesti avaruuden ominaisuuksien rajatessa liikennettä ja tarttuvien tautien kulkua? Tarabba-sektorin vastaista sektorirajaa reunustaa hyperanomalinen alue, joka havaittiin jo tuhansia vuosia sitten. Tätä anomaliaa on kartoitettu verrattain vähän, mutta se pitää sisällään alueita joilla hypermatkustusnopeudet laskevat kuin sloogarin häntä. Pohjoinen ja eteläinen anomalinen alue ovat rajanneet  sloogarien muuttoliikettä, joten Tarabba-sektorin puolella ei ole vahvaa sloogarien jalansijaa tästä syystä. Nykyään vähä-sloogaria ei kuulu hallinnollisesti tai poliittisesti sloogariaan ja asukkaista vain vähemmistö on sloogareita.

(kartassa näkyy vihreällä pohjoinen ja eteläinen vähä-sloogaria Tarabban puolella).

 

Oletus on että infektiotautien tuntematon aiheuttaja on pysynyt Rseik-sektorin alueella, joten sitä epäillään endeemiseksi. Lääkkeiden hankinta on toiminut mutta osoittautunut kalliiksi, sloogarimafia on pyrkinyt tuomaan ja myymään halvemmalla lääkkeitä, mikä on saanut monet lääkeyhtiöt valittamaan Rseikharhrl-turvallisuusyhtiölle piraattikaupasta. Rseikharhrl on puuttunut asiaan jossain määrin, mutta ongelma on lähinnä se että muualta tuodut lääkkeet ovat melkoisen kalliita ja tullit nostavat hintaa.

 

Muista ongelmista, kuten rohto-salakuljetuksesta Sloogarit välttävät puhumasta, rivien välistä voidaan kuitenkin lukea että selvää tyytymättömyyttä on sitä kohtaan että aluksia ilmestyy taivaalle ja protonitorpedoilla jyrätään yhtäkkiä metsää ja varastoalueita matalaksi. Tarinoiden tasolla purnaus näkyy sillä että niissä muistellaan joidenkin sloogarien toimintaa kloonisodissa Separistien puoellla.