Vyertossa ja sloogarien flare-tähdillä käydään varsin mielenkiintoista ja hidastempoista kisaa. Tähden fotonien paineella liikkuvat pienet aurinkopurjeklipperit kilpailevat reiteillä Vyerto Mythican pimeältä puolelta, Langian ohi Prinian komeetalle. Tämä tunnetaan 'lyhyenä reittinä'. Pitkä reitti kulkee kaasuplaneetta Vyerto Impresialle ja on jo aika pitkäveteistä katsottavaa. Monet entiset Swoop-tähdet ovat löytäneet aurinkopurjehduksesta eläkepäivien harrastuksen ja pyrkivätkin purjeellaan varjostamaan edelläkulkijoita. Johdossa olevien varjostus aurinkopurjealusten satojen kilometrien kokoisilla purjeilla on yleistä sekä sääntöjen mukaista – takanahiihtävät pystyvät hidastamaan edelläkulkijoita ja tämä luo jännitettä peliin. Vanha tapa kisata ei ollut vain kiihdytyskilpailu vaan sarja erilaisia esteitä jotka piti ohitta reitillä - pitkän kisan lopuksi piti jarruttaa ja saada oma alus kiertämään Vyerto Impresiaa – mieluiten osumatta sen magneettikenttään.

 

Sloogarien aurinkopurjeklipperit ovat hyvin pieniä, kevyitä vajoja jossa on suojakentät itsepuolustukseen, mutta jotka ovat sen verran heikkoja että asteroidikenttien läpi lentäminen on todellista kohtalon koettelua – joka vuosi joku purjehtija kuolee. Klippereiden työntovoima tulee valtavista aurinkopurjeista, joita flaretähden sykkivät fotoniaallot työntävät eteenpäin. Rseik-turvallisuusfirma huolehtii kuvauksesta ja aluksien saattamisesta sekä lopullisesta kyytiin poimimisessa. Monet alukset vaurioituvat matkalla ja yhteentörmäykset toisen kilpailijan kanssa ovat myös vaarana.

 

Vedonlyönti kuuluu olennaisena osana kisoihin ja useita vedonlyöntisarjoja on olemassa, yleensä lyödään vetoa kisan voittajasta ja kerroin määräytyy sen mukaan kuinka aikaisin kisaa on antanut vetonsa ja mikä aluksen sijoitus on. Joissain vedonlyöntisarjoissa veto pitää tehdä ennen kisan alkamista ja sitä voi ainoastaan korottaa matkan varrella. Viimeinen legi on myös usein suljettu vedoilta.

 

Viime aikoina närää on herättänyt Nalrith-kilpailijoiden agressiivinen taktiikka ja muiden kilpailijoiden purjeista löydetyt blasterin reijät. Aluksissa ei suvaita aseita, mutta reijät ovat olleet välillä jopa sadan metrin päässä ohjaamosta. Tämä on ollut hälyyttävää mutta Rseik-yhtiön saattoalukset eivät ole havainneet mitään huijaukseen viittaavaa kilpailijoiden aluksissa. Lisätäkseen turvallisuutta Rseik-yhtiö on lähettänyt alueelle muutamia z-95 hävittäjiä partioimaan asteroidikenttää 'sala-ampujien' löytämisen toiveessa. Samalla kisojen seuraajien määrä ja vedonlyönti on kolminkertaistunut.

Cloud of Nine                                                              Sunjammer                                                                       Blackstar

 

Tämän kauden menestyneimmät alukset:

 

1. Sunjammer

2. Cloud of Nine

3. Blackstar

4. Enter-prize

5. Red Giant

----

6. Disconov

7. Galactic

8. Hak Tuffine

9. Starstrider