Vomi Rashi, tutkiva toimittaja

 

Taannoin kiertoradan liikenne suunnattiin hätätilanteen takia ohi Hesperidiumin lomakuun. Kaksi Imperiumin tähtihävittäjää alkoi ilmeisen viestien vaihdon jälkeen pommittaa toisiaan blastereilla. Taistelu päättyi toisen vaurioitumiseen komentosillalle ja pakenemiseen hyperajolla pois paikalta. Huhut kertoat että Hesperidiumin pinnalta noussut Tyridium-sukkula oli juuri telakoitunut Imperiumin tähtihävittäjään kun sitä vastaan avattiin tuli (+)

Paikallishallinto tiedotti kumouksellisten voimien olleen liikkellä, mutta kauppiaiden tuomat huhut ovat kertoneet ensiksi Keisarin kuolemasta Endorissa ja sitten sotavoimien vetäytymisestä lähes paniikinomaisesti. Eniten järjestyksen pitämisessä kunnostautuneet sektorien ja planeettojen johtajat ovatkin ansainneet nimen 'sotaherra'. Kirjeenvaihtajamme kertovat että melkoisen moni Imperiumin sektorijohtaja ei enää ota vastaan käskyjä Corsucantin hallinnolta.

Kolme viikkoa sitten Keisarillinen museo otti käyttöön vanhan nimensä, Galaktinen museo. Tämän jälkeen monet muutkin organisaatiot ovat ottaneet vanhoja nimiään uudestaan käyttöön. Itse museossa keisari Palpatinen elämää ja suurtekoja dokumentoinut erikoisnäyttely suljettiin välittömästi kun kuolemasta annettiin puolivirallinen lausunto. Kansa tiesi siitä jo tässä vaiheessa ja kerääntyi juhlimaan tapahtumaa kadulle imperiumin iskusotilaiden loistaen poissaolollaan.

Vuosituhannen bileet

Palpatinen näyttelylle kävi varsin samalla tavalla kuin Jedien kulttuuria esitellyt museon siipi josta on oltu hiljaa jo kymmeniä vuosia. Huhut imperiumin sotaherrojen käymästä kamppailusta kuitenkin vihjaavat että edessämme saattaa olla pitkällinen sisällissota imperiumin sotilasmahdin kääntyessä itseään vastaan. Joka tapauksessa planeetan organisaatiot vannoivat uskollisuutensa keisarille, ja tämän kuoltua vapautuivat valastaan. Vaikka uuden keisarin valinnasta on keskusteltu on ajatus elämän jatkumisesta entisellään käytännössä mahdoton.

 

Sate Pestage

Suurvisiiri Sate Pestage otti mellakoiden yltyessä planeetan johtoonsa koska oli korkea-arvoisin Imperiumin virkamies keisarin jälkeen ja nimitti itsensä ”käskynhaltija-keisariksi.” Hieno nimitys jota suurin osa muista Imperiumin Moffeista ei näytä hyväksyvän. Itse Coruscantissa on päällisin puolin rauhallista mutta tällä hetkellä on yleistä että imperiumin partioita vastaan käydään etenkin alemmilla tasoilla ja paikallinen sotilasmahti on lähinnä onnistunut ampumaan mielenosoittajia, mutta joukkoja huhutaan siirrettävän muualle, konfliktiin jota kutsutaan jo imperiumin sisällissodaksi.

Planeetan alasektoreissa tilanne vastaa sisällissotaa, Pestage onkin ollut vaarallisessa tilanteessa ja tehnyt tähän mennessä joitakin hyvin mielenkiintoisia valintoja kuten uskontokiellon poistaminen ja joukkojen siirrot suojaamaan tärkeitä sektoreita. Imperiumin hyväksymä ”Pimeän Puolen Kirkko” (+) on perustettu Coruscantiin – lähetimme yhden toimittajan sinne mutta hän tuli takaisin hulluna, joten emme ole siitä paikasta tekemässä ihan heti uutta artikkelia.

Joka tapauksessa Imperiumin jäänteet näyttävät tiukentavan otetettaan Coruscantista – tai eri sotaherrat aloittavat pitkän taistelun siitä, riippuen miten asiaa haluaa katsoa. Toimittajamme on tällä hetkellä tutkimassa Eridaun hallintoa - huhjen mukaan kyseessä on aikaisessa vaiheessa nykyisestä Imperiumista irtautunut sotilasjuntta, jonka Pestage on vannonut tuovansa takaisin Imperiumin hallintaan (+). Elämme siis (edelleen) mielenkiintoisia aikoja.

Turvaa Galaksin turvallisuus! Liity Palkkionmetsästäjien kiltaan!