Imar Oshiv, kirjeenvaihtaja


Keskellä Reb-Yietä on toistaiseksi turvallinen hyperreitti galaktisen etelän suuntaan.

 

Sain lopulta kyydin pois Cotellierista. Valitettavasti Imperiumin kauppakomppanian alus oli erikoisluvalla menossa kohti Vanarian tähtijärjestelmää sen osan sektorista ollessa suljettu normaalilta liikenteeltä. Vanariassa jäin pois kyydistä Kalinportin siirtoasemalla. Asema on asteroidiin kaivettu ja sitä ylläpitää Imperiumin kauppakomppania ja Rseik-yhtiö, jälkimmäisen luvutettua vallan muutama vuosi sitten. Mielenkiintosin näkymä avautuu ulos, sillä taivasta hallitse

 

 

 

Reb-Yie yhdistelmätähtisumu. Nämä kaksi sumua eivät ole vielä täysin sulautuneet yhteen, mutta muodostavat vaaratekijän navigoinnille. Sumujen sisällä on syntymässä uusia prototähtiä. Otin useita valokuvia lehtemme astronomiaosastolle ja haastattelin paikallisia. Imperiumin kauppakomppania on siivoamassa aluksiaan pois Imperiumin joukkojen manooverien jälkeen ja tukikohdan hallit huokuvat tyhjyyttään. Itse tukikohta on vanha ja valtava, väitetään jopa Celestiaanien itsensä poranneet vanhimmat osat asteroidiin. Kaikkia käytäviä ei ole ikinä kyetty kartoittamaan, niitä tutkimaan lähetettyjä droideja on kadonnut useita vuosien saatossa.

 

 

 

Kauppiaat eivät olleet juttutuulella, ilmeisesti vaitiololupauksen takia. Paikalliset Rseikarit ja ihmiset valittivat kaupan vähäisyyttä, Imperiumi toi paikkaan paljon aluksia jotka tarvitsivat huoltoa. Muukalaiskauppaitakaan ei ole enää aikoihin käynyt. Käytin paljon aikaa yrittäen haastatella läpikulkumatkalla olevaa Narlathania Shanxia. Nartlathanit ovat korkeita nelisilmäisiä insektoideja joilla on eräälainen ryhmämieli perheen tai munayhteisön kesken– nämä jakavat toistensa kesken tunteita ja kokemuksia. Shanxi kierteli, lainasi Kitain runoutta ja kertoi että

 

'Punainen on sortunut ja kuolema liikkuu'. Vaatiessani selitystä hän kertoi runon:

 

Yhä kääntyen, kääntyen kehässä laajenevassa haukka ei kuule haukkametsästäjää; keskus on pettänyt, läsnä on hajaannus; verenhämyinen vuoksi nousee, ja kaikkialla on hukkuva seremoniallinen viattomuus, parhailta puuttuu usko, ja pahimmissa on intohimoinen intensiivisyys.”

 

 

Oudon olennon poistuttua kuulin baarimikolta että Shanxi on psykomystikko, ja että hänen munatovereille tapatui jotain vuosia sitten näiden ollessa tutkimassa kaasuanomalioita Borasin tähtikuviossa Rseik-sektorissa. Ainakin osa tästä osasta sektoria on Imperiumin määräämää lentokieltoaluetta joka on vielä voimassa.