Imar Oshiv, kirjeenvaihtaja

Cotellier ja kuu avaruudesta nähtynä. Lähde:toimittaja

Seurasin siis "Captains Hoard" aluksella Pimeän puolen kirkon akolyyttejä Cotellieriin. Nämä pysyttelivät omissa oloissaan hyvin pitkälle ja heidän julkinen esiintymisensä aluksessa oli harkittua. Ensi alkuun he eivät halunneet keskustella kanssani mutta kun kerroin olevani toimittaja muuttui käyttäytyminen kuin taikasauvalla heilauttaen. Tämä teki minut hieman epäluuloiseksi. En tiedä tästä ryhmittymästä paljonkaan mitään mutta vaikka ryhmä olisi akolyytteja ei heidän käytöksessään ole sitä, hienostumista, jota voisin kuvitella heidän asemansa vaativan. Initiaatti Ronhar Janrand selitti hyvin innokkaasti että Pimeän Puolen Kirkko on perustettu käskynhaltija-Suurvisiiri Sate Pestagen luvalla valmistelemaan Keisari Palpatinen paluuta. On olemassa psykomystiikkojen ennustus jonka mukaan Palpatine tulee ja johdattaa kaikki uskolliset paratiisiin. Kaikki jotka vastustavat häntä eivätkä usko hänen tulevan takaisiin joutuvat olemattomuuteen ja heidän luunsa murskataan. Kysyinkin etteikö Palpatine kuollutkaan Endorissa ja minulle vakuutettiin että hänen fyysinen ruumiinsa kuoli mutta henki pakeni ottaakseen toisen ruumiin. Kun Janrand oli saanut puhetulvansa katkeamaan sanottua hän kääntyi pois ja kertoi että hänellä on kirkon asioita hoidettavanaan. Yritin kysyä voisinko kysellä lisää myöhemmin, mutta Janrad kieltäytyi yhtäkkiä haluttomana kertomaan lisää. Oudon tilanteen jälkeen kysyin kapteeni Zeven Senniltä mitä hän oli puhunut akolyyttien kanssa ja vastaus oli se että nämä eivät olleet puhuneet hänelle muuta kuin ”onko vessa varattu?” ja ”koska saavumme?” Seurasin lähestymistä komentosillalla ja Cotellier oli punainen täplä joka kasvoi ja sai lisää punaisen sävyjä. Veriplaneettana tunnettu paikka on siis nimensä veroinen.

Aluksen laskeuduttua alemmas näin kaivostornit jotka olivat noin kilometrin korkuisia ukkosenjohdattimia. Jatkuvat hiekkamyrskyt vaivaavatkin joten pinnalla ei kukaan kulje, ainakaan mielellään. Suuret trombit hajoavat salmoiden staattiseksi sähköksi törmätessään tornin. Nämä rakennelmat täplittivät planeetan muuten arpista kalliomaisemaa - pinnalla on vapaata vettä hyvin vähän ja meriä ei ollenkaan. Sitä kiertävällä vihreällä kuulla on kolme rengasta jotka ovat muodostuneet jäästä ja kivestä.

Postuessamme Cotellierin punaisella planeetalla aluksesta otin Janradin kiinni ja kysyin oliko se salaisuus mitä varten he olivat tulleet planeetalle. Hän hymyili suden hymyä ja kertoi että on ennustettu että Cotellierin aurinko sammuu jos ihmiset eivät usko keisariin ja että munkit ovat todistajina tästä. Jäin aprikoimaan ja tutustuin siirtokunnan kristallituotantoon. Paikalliset Nova-kristallit jota kaivetaan planeetan kuoresta ovat tumman punertavia ja niitä käydetään erilaisissa energiasovelluksissa. Osa kirstalleista vaativat käsittelyä epävakautensa takia, joten niiden kaivaminen ei ole aivan vaaratonta räjähdysvaaran takia. Kristalleihin liittyy myös paljon mystiikkaa. Voimajuttuja ja sellaista. Suurin osa kristalleista menee teollisuuden lisäksi polttoaineeksi ja aseiden osiksi. Osassa reunaa kristalleja käytetään krediittien sijasta vaihtovaluuttana. Reagoimattomat kristallit ovat helyjä joita käytetään koruina, koristeina ja linsseinä erilaisissa laitteissa.

Pintaa ja sen torneja. Lähde:Paikallinen piirustus

Katseltuani ympärille suojatussa kaupungissa totesin että olin periferiassa – tai korporaattiplaneetalla. Kristallien tuontantoa pyöritettiin ainoastaan vientiin ja minuun suhtauduttiin nihkeästi näytettyäni pressikorttia. Sitten hotellihuoneeseen koputetaan ja iso twilek käskee minut mukaani. Paikallinen rikollispomo halusi jutella kanssani ja oli varsin mielissään siitä että olin tullut kultin takia tänne. Ja minä olin mielissäni myös siitä seikasta että tämä pomo oli varsin kaunis tumma nainen. No takaisin asiaan, vietin tällä reissulla hyvän aikaa. Palattuani takaisin Pimeän puolen kirkon jäsenet olivat kiihottamassa kansaa palopuheillaan elokehän keskellä. He saarnasivat että aurinko tulee pimenemään merkkinä keisarin paluusta. Työläiset alkoivat olla levottomia ja korporaatio toi mellakkajoukkojaan paikalle. Imperiumin vähät joukot paikalla olivat yllättävän passiivisia.

Mellakkajoukot saapuvat, lähde:toimittaja

Saavuin ilmeisesti oikealla hetkellä sillä kuulin kansanjoukon paniikinomaisen huudon ja katsoessani Cotellierin punainen tähti näytti varsin omituiselta, se aivan kuin nikotteli hetken aikaa. Otin kamerallani kuvan jonka lähetän toimitukselle. Mitä tuo oli en tiedä, sen tiedän että moni uskoi ja söi tämän jälkeen kultin kädestä. 

Anomalia tähdessä, lähde: toimittaja

Ryhmän käytös aluksella vakuutti minut siitä että jotain hämärää oli menossa, myöskin puhujankyvyiltään ja massan hallitsemistaidoiltaan tuo ryhmä vaikutti joiltain muulta kuin noviisiryhmältä. Olen kuullut että Keisarin miehillä oli tällaisiä outoja taitoja mutta muuten en osaa kertoa. Sen tiedän että ryhmä jätti yhden jäsenistään tänne perustamaan lahkon osastoa ja muut alkoivat etsiä alusta viemään heidät seuraavaan paikkaan.

Muita asioita mistä täällä on kohuttu on kristallivarkaus, ilmeisesti huippulaatuisia kristalleja oli kähvelletty yhtiön turvasäilöstä eikä kukaan ollut (tietenkään) nähnyt tai kuullut mitään. Nämä kristallit olivat melko kalliita ja mahdollisia muuttaa asekäyttöön. Cotellierin kaivosyhtiö haluaisi ne takaisin ja maksaa kuulemma ison pennin niistä. Lähetän toimitukselle kuvia kunhan pääsen takaisin sivistyksen pariin.

 

 

//Uusinta

Imperiumin Stormtroopereiden elämästä kertova dokumentti

//Uusinta