Viitaten viikon takaiseen iskuun Sloogarien avaruudessa, avustusjärjestöt Rseik primeltä ovat päässeet nyt tuhoalueelle. Paikalliset ovat kertoneet useamman tähtihävittäjän laivastosta joka kirugisesti pommitti tiettyjä alueita, jota oli käytetty kauppiaiden laskeutumisalueella. Yleistä tietoa on että Sloogarien avaruudessa liikkuu galaktisesta pohjoisesta, Tamarinin sektorista, tulevaa Andris-rohdosta johdettua huumeainetta. Tuhot ovat pahimmat Komtonissa ja Decuirathissa jossa rohtokauppaan jotenkin liittyviä yksityisiä tukikohtia on pommitettu käytännössä maan tasalle.

Myös muutama kaivostukikohta on tuhottu näissä järjestelmissä ja Sernon järjestelmässä Benin yksi kuista oli räjäytetty lähes olemattomiin. Paikalliset kertoivat että paikalla oli ollut imperiumin tukikohta ja kuuta suojaamassa suojakenttägeneraatttori. Paikka oli ilmeisesti jäänyt tyhjäksi Eridaun laivaston vetäytyessä ja sinne tiedetään asettuneen jotain roskaväkeä. Hyökkäyksen alkaessa paikalle oli ilmestynyt valtava navoiltaan litistynyt taisteluasema ja useita tähtihävittäjiä. Tämä taisteluasema oli tuhonnut kuun tukikohdan pommittamalla sitä protonitorpedoilla. Yksi toimituksestamme osasi kertoa että kysessä on Imperiumin käyttämä 'Torpedopallo', kilometrien kokoinen taisteluasema joka on tarkoitettu planetaaristen suojakenttägeneraattoreiden rikkomiseen käyttämällä hyväksi heikkouksia suojan energiakentässä. Taisteluasemia on vähän käytössä ja Rseik-sektorilla ei näitä tiedetä olevan yhtäkään. Tällä hetkellä tiedämme että sekä Sloogarien avaruuteen että Chortosen rohto-salakuljetusta vastaan hyökänneet laivasto-osastot ovat vetäytyneet paikalta. Toimitus kysyykin, eikö Rseik-yhtiö ollutkaan vastuussa sektorin huumekaupan vastustamisesta?

 

Yksi mielenkiintoinen tieto aiheessa on Vanderthaul B-järjestelmästä havaittu automaattinen imperiumin hätäkutsu. Tämä tapahtui hyökkäyksen aikoihin. Paikalta havaittiin paljon sirpaleita, ja Rseik-yhtiön avaruuspartio löysi todisteita suuren aluksen tuhoutumisesta. Osien metallista saatiin analysoida että kyseessä oli massiivinen Imperiumin alus. Sektorijohto ei ole kuitenkaan kommentoinut asiaa tai ilmoittanut tappioita.

 

Lukija-liite: Mitä on rohto?

Rohto on tajuntaa laajentava voimakas huumausaine, joka aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden etenkin ali-aikuisten käyttäjien keskuudessa. Se syntyy biologisista prosesseista tietynlaisissa olosuhteissa maan alla. Imperiumi on kieltänyt rohdon ja arvokkaana kemikaalina sitä käytetään lääketeollisuudessa tiukan valvonnan alla. Glaksissa on kolme paikkaa josta tiedetään saavan rohtoa. Näistä voimakkainta löydetään pahamainen Kesselistä joka on rangaistussiirtokunta rikollisille. Sevarcos on Tarabba-sektorilla oleva labyrinttiplaneeta jonka rohtolaatu on erityisen arvokas lääkintäteollisuudelle. Sen jalostamatonta versiota on käytetty pitkään maustamaan ruokia ja estämään niiden pilaantuminen, mutta huumausaineeksi jalostaminen on laitonta. Muita paikkoja josta rohtoa kaivetaan galaksissamme ovat Rori, Ryloth ja Troiken.

 

 

Kesselin rohtokaivokset, holodraama joka kolmipäivä Coruscantin verkossa.