Cotellier-Vanaria reitillä Rseik sektorilla katosi samana päivänä kaksi alusta peräkkäin. Superraskas rahtialus 'Madaler' katosi kesken hypersiirron ja tämän jälkeen sama kohtalo tapahtui pienemmälle elial-luokan proomulle 'Kellar's Remotelle' vuorokausi myöhemmin. Malander kuljetti juotavaksi kelpaavaa vettä ja Kellar's Remote oli pikakuljetus jossa oli ruokaa. Villi huhumylly on lähtenyt liikkeille alusten katoamisesta, mielenkiintoisin teoria olisi että Rseikien vanha siirtoporttijärjestelmä olisi kehittänyt massavarjon ja rahtialus olisi sortunut singulariteettiin. Tätä ei ole kuitenkaan sattunut liki sataan vuoteen, ja suurin osa vanhasta järjestelmästä on kytketty pois ikivanhasta kontrollikeskuksesta, Nexuksesta. Piratismiä on myös epäilty, sillä järjestäytyneen rikollisuuden huhutaan operoivan jopa GP-25 Correlian tykkivenettä Cotellierista 'peitefirman' turvin. Reitti Rseikiin on kuitenkin ollut varsin turvallinen kiitos laivaston ja Rseik-turvallisuusfirman valvonnan. Eridaun hallinnon vedettyä laivastoyksiköitä pois kaksi kuukautta sitten pois valvonta on vähentynyt ja Rseik-turvallisuusfirma on ollut hampaaton mm. Nalrithien ja Chortese kauppiaiden välienselvittelyiden estämisessä. Nyt kadonneet alukset ovat herättäneet todellista huolta Rseik-turvallisuusyhtiön kyvystä ja sektorilaivaston halusta turvata avaruuslinjoja. Monet kultistien voimannäytteestä säikähtäneet ovat puhuneet Cotellierissa siitä kuinka Keisari Palpatine saapuu varmasti rankaisemaan kaikkia ja alusten piratisointi on vain alkusoittoa tälle.

Rseik-turvallisuusyhtiön korvetti                                                                      ' Kellar's Remote'                                            Supertransport VII  'Madaler'

 

Rseik-turvallisuusyhtiö on kertonut että kaikki mahdollinen tehdään alusten löytämiseksi, myös syvästä avaruudesta pyritään mahdollisuuksien mukaan etsimään. Tätä kirjoitettaessa useita turvallisuusyhtiön Correlian korvetteja on valmistautumassa lähtöön Rseikhahrlista.